Faširane šnicle od oslića

by | 27 Januara, 2014

Clipboard0312

Sastojci:

  • 700 g fileta oslića
  • 2 mrkve
  • 4 jajeta
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 1 limun
  • 200 g prezli
  • 150 g brašna
  • 150 g majoneza
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Mrkvu oguliti i isjeći na krupnije komade, a zatim je kuhati u slanoj vodi dok ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati filete oslića i nastaviti s kuhanjem još 10 min.
2. Potom filete i mrkvu dobro ocijediti od suvišne tečnosti, mrkvu izrendati na krupno rende, a ribu sitno isjeckati.
3. Sjediniti ribu, mrkvu, peršun, 1 jaje, 4 kašike prezli i začine po ukusu. Dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati pljeskavice. Uvaljati ih u brašno, zatim u preostala umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju sa obje strane dok ne porumene.
5. Pržene filete oslića poprskati sokom od limuna i preliti majonezom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.