Hrskavi pileći štapići

by | 7 Oktobra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

500 g pilećih grudi
1 pileća kocka za supu
300 ml vode
1 kašika senfa
100 ml ulja
2 kašike brašna
1/2 kašike bijelog luka u prahu
50 g susama
1/2 kašike mljevene crvene paprike
50 g palente
1 limun

Priprema:

1. Staviti šerpu sa vodom da provri, a zatim dodati kocku za supu. Promkješati i kuhati 10 minuta.
2. Za to vrijeme u dublju posudu sipati ulje i senf. Neprekidno miješati žicom, a zatim dodati 100 ml skuhane supe.
3. Meso isjeći na uže duguljaste šnicle i dodati u posudu. Promiješati i ostaviti da odstoji u marinadi 2 sata.
4. U posebnoj posudi pomiješati brašno, palentu, bijeli luk u prahu, mljevenu crvenu papriku i susam.
Finalni postupak:
1. Meso izvaditi iz marinade, pa uvaljati u mješavinu brašna i palente.
2. Poredati u pleh obložen pek-papirom i peći na 220°C 40 minuta.
3. Pečeno meso servirati na tanjir i dekorisati kolutovima limuna.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.