Karfiol čorba s mrkvom

by | 2 Novembra, 2013

karfiol-corba

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 1 puna kašika griza
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 veće mrkve
  • 1 jaje
  • 1,5 dl mlijeka
  • 50 g brusketa
  • 2 kašike sjeckanog peršuna
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Karfiol očistiti i isjeći na cvijetove, a zatim ga staviti u šerpu i preliti sa 1,5 l vode. Dodati kašiku soka od limuna i začine po ukusu pa kuhati dok karfiol ne omekša.
2. Potom karfiol i supu u kojoj se kuhao izmiksati.
3. Mrkvu oguliti i izrendati na krupno rende. Na malo ulja propržiti mrkvu, a zatim dodati griz te sve zajedno uz miješanje kratko propržiti. Nakon toga sipati čorbu od pasiranog karfiola te sve zajedno kratko prokuhati.
4. Posebno umutiti jaje i mlijeko pa dodati u čorbu pred kraj kuhanja, začiniti po ukusu, dodati peršun i kuhati još 3 min. Gotovu čorbu posuti brusketima.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.