Krilca u sosu od meda i bijelog luka

by | 14 Augusta, 2016
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Sastojci:
2 kg pilećih krilaca/bataka
125 g brašna
1 kašičica bijelog luka u prahu
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
ulje za prženje
Sos
1 kašika putera
2 čena bijelog luka
svjež đumbir
5 kašika meda
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica susama
mladi luk

Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješati brašno, bijeli luk u prahu, biber i so. Svaki komad mesa dobro uvaljati u ovu smjesu i ostaviti sa strane.
2. U tavu sipati ulja po potrebi za duboko prženje i ugrijati na umerenoj temperaturi.
3. Meso uvaljano u brašno stavljati u ugrijano ulje (par komada u turi) i pržiti 4-5 minuta sa svake strane. Prženo meso izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoća.
4. Na umjerenoj temperaturi otopiti puter, pa dodati pasirani bijeli luk i đumbir po ukusu i kratko propržiti.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, med i smeđi šećer, promiješati i kuhati sve zajedno uz redovno miješanje oko 5 minuta.
6. Dodati pržena krilca i sve dobro promiješati kako bi sos obložio meso sa svih strana, pa posuti susamom.
7. Služiti odmah ukrašeno sitno sjeckanim mladim lukom.

IZVOR: TASTY/YOUTUBE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.