Lepeza od patlidžana

by | 2 Maja, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

2 manja patlidžana
150 g kačkavalja
2 paradajza
pešun i svjež bosiljak, sitno sjeckan
so, maslinovo ulje

Priprema:

1. Paradajz oprati i iseći na sitne kockice.
2. Na malo ulja propržiti paradajz da sva tečnost ispari. Na kraju začiniti svježe seckanim peršunom i bosiljkom, dodati so i sve promiješati.
3. Patlidžan oprati i isjeći na tanke šnite (oko 0,5 cm) tako da ostanu povezani peteljkom.
4. Začiniti svaku ploškicu, premazati uljem pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i razlistati što bolje.
5. Prostor između isječenih ploški puniti pripremljenim paradajzom.
6. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 50 minuta tj. dok tečnost ne ispari, a zatim proreze posuti rendanim sirom i ostaviti u toploj rerni da se sir rastopi.
7. Poslužiti dok je toplo, kao glavno jelo ili prilog.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.