Lignje punjene pečurkama

by | 29 Januara, 2013

  • 800 g očišćenih lignji u komadu
  • 2 struka mladog luka
  • 250 g šampinjona
  • 1 čen bijelog luka
  • 6 dl domaćeg soka od paradajza
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 150 g integralne riže
  • mješavina začina
  • so
  • biber

Priprema:

1. Krake lignji isjeći na kockice, a tijelo ostaviti u komadu.
2. Mladi luk sitno isjeckati, a šampinjone isjeći na kockice.
3. Integralnu rižu obariti u slanoj vodi, a potom je procijediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti mladi luk i krake lignji pa dodati šampinjone te i njih pržiti dok suvišna tečnost ne uvri. Zatim dodati 5 kašika obarene riže, paradajz pire, začine po ukusu i promiješati.
5. Pripremljenom smjesom pomoću poslastičarskog džaka bez završetka za dekoraciju napuniti lignje. Pričvrstiti ih čačkalicom i propržiti na vrelom ulju da porumene.
6. Posebno sjediniti sok od paradajza, bijeli luk, maslinovo ulje, peršun i bijelo vino. Dodati začine po ukusu i ostaviti da proključa.
7. U sos od paradajza spustiti pržene lignje i preostalu rižu te kratko prokuhati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.