Marinirana ćuretina

by | 19 Decembra, 2013

marinirana-curetina

Sastojci:

  • 500 g ćurećeg bijelog mesa
  • 400 g prokelja
  • 2 dl jogurta
  • 100 g majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 1/2 kašičice bijelog luka u prahu
  • mješavina začina
  • 1 kašičica mirođije
  • 30 g margarina
  • biber

Priprema:
1. Ćureće bijelo meso isjeći na šnicle i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Posebno sjediniti jogurt, majonez, senf, mljevenu papriku, bijeli luk u prahu i začine po ukusu. Dobro umutiti kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Ćureće šnicle uvaljati u pripremljenu marinadu pa ostaviti u frižideru 120 min.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju mariniranu ćuretinu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
5. Prokelj očistiti, staviti u šerpu i naliti vodom. Dodati margarin, mirođiju i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok prokelj ne omekša, a potom ga procijediti.
6. Pečenu ćuretinu poslužiti uz prokelj.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.