Meksička supa sa tortiljom by 24Kitchen

by | 28 Januara, 2013

Sastojci:

  • 4 ljute crvane paprike
  • 200 ml vode
  • 500 g oguljenog paradajza
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1 čen bijelog luka
  • 3 supena kašika suncokretovog ulja
  • 3 tortilja ili druge slične testenine
  • 1l bujona, pilećeg ili od povrća
  • 3 struka peršuna ili korijandara

Za garniranje:

  • 200 g krem sira
  • 1 avokado
  • 125 g pavlake
  • 4 struka peršuna

Način pripreme:

1. Stavite ljute paprike u tepsiju (mogu biti različitih vrsta), pokrivenu papirom za pečenja i sušite ih nekih dva – dva i po sata na 120 stepeni.
2. Otvorite osušene paprike i izvadite sjemenke. Stavite ih u tiganj sa malo vode i ostavite da sa krčkaju oko 20 minuta.
3. Stavite u blender paradajz, crni i bijeli luk i ispasirajte. Dodajte paprike zajedno sa vodom i ponovo ispasirajta.
4. Prabacite ispasirano povrće u šerpu sa uljom i ostavite da provri. Dodajte i bujon. Sačuvajte 100 ml za pasiranje tortilja.
5. U blendar stavite jednu tortilju sa malo pilećeg bujona i pasirajte. Dodajte pire iz šerpe zajadno sa isjeckanim peršunom ili korijanderom.
6. Drugau tortilju isjecite na tanke trake i ispržite u ulju.
7. Na dno posudice stavite malo pržene tortilje, a odozgo dodajte kamadiće krem sira i avokada, pa prelijte supom. Pospite komadićima avakada i listićima korijandera.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.