Mesne ćufte s paprikom i đumbirom

by | 11 Augusta, 2018

Sastojci:

20 g đumbira
12 čenova bijelog luka
400 g mljevene junetine
3 kašike prezli
1 jaje
po ½ kašičice kima i korijandra u prahu
1 kašičica čilija u prahu
2 crvene paprike
po 1 narandžasta i žuta paprika
100 g mini paradajza
1 crveni luk
3 kašike ulja
1 kašika svijetlog soja sosa
2 kašike čili umaka
1 kašika meda
100 ml povrtnog bujona
sol, biber

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Ogulite đumbir i bijeli luk pa ih nasijecite na sitne kockice.

Izmiješajte mljeveno meso, đumbir, pola bijelog luka, prezle, jaje i začine. Oblikujte 16 okruglica pa ih poslažite na pleh obložen masnim papirom.Pecite ih 15 min na drugoj rešetki odozgo.

Očistite paprike te ih uzduž nasijecite na deblje rezance. Paradajz operite i prepolovite ili nasijecite na četvrtine.

Ogulite luk, nasijecite ga na kriške i popržite, kao i papriku, na vrućem ulju. Umiješajte preostali bijeli luk pa još malo pržite uz povremeno miješanje. Začinite solju, biberom, sojinim i čili sosom te medom. Umiješajte bujon i paradajz pa polupoklopljeno kuhajte pet minuta.

Poslažite mesne okruglice na dinstano povrće te poslužite.

Izvor: kuhaj.story.rs Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.