Musaka od pohovanih tikvica i patlidžana

by | 19 Septembra, 2017

Foto: Pošalji recept

SASTOJCI:

Za musaku:
500 g tikvica
200 g patlidžana
brašno
5 jaja
5 kašika mlijeka
1 kašičica soli
1 kašika senfa
sitno sjeckan peršunov list
Za fil:
800 g miješanog mljevenog mesa
50 ml ulja
1 glavica crnog luka
2 kašičice soli
biber po ukusu
2 jaja
Za preliv:
180 g kisele pavlake
120 ml mlijeka
2 jaja

PRIPREMA:

1. Najprije pripremiti fil. Crni luk sitno isjeckati te ga propržiti na ulju. Dodati mljeveno meso i dinstati. Nakon dodavanja začina, ostaviti da se malo ohladi, pa u smjesu umiješati 2 cijela jaja.
2. Tikvice i patlidžane isjeći na kolutove, posoliti ih i ostaviti 10 minuta da puste vodu. Umutiti jaja, mlijeko, so, senf i peršun.
3. Tikvice umakati prvo u brašno, pa onda u smjesu od jaja. Peršun posuti po svakom kolutu. Pržiti u ulju samo sa jednim okretanjem, a onda ih odlagati na kuhinjski ubrus da se ocijede od viška masnoće.
4. Za preliv dobro izmiješati pavlaku, mlijeko i jaja.
5. U pleh unutrašnjih dimenzija 18×30 cm ili neki slične veličine složiti polovinu tikvica, a preko njih staviti polovinu fila od mesa. Sipati 3 kašike preliva preko mesa, pa onda redati patlidžane, zatim ponovo poredati meso, pa 2-3 kašike preliva i završni sloj tikvica. Dodati još 2-3 kašike mlijeka u smjesu za preliv da se još malo razrijedi i preliti preko musake.
6. Peći u rerni prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 40 minuta.

(Recept Jelene Glišić iz Banjaluke)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.