Ovo morate probati: Piletina u mlijeku

by | 10 Novembra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

1 pile od 1,5 kg
3 čena bijelog luka
1 limun
1 l punomasnog mlijeka
150 g putera
bosiljak, origano
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Pile oprati, osušiti, premazati sokom od limuna spolja i iznutra, začiniti po ukusu i posuti mješavinom bosiljka i origana.

2. U većoj šerpi otopiti puter, pa pržiti pripremljeno pile sa svih strana dok ne porumeni, zatim dodati očišćene, napola presječene čenove bijelog luka i pržiti ih još 1-2 minuta.

3. Proprženo pile zaliti mlijekom, pa kuvati pola sata sa jedne strane povremeno ga prelivajući, zatim ga okrenuti sa druge strane i nastaviti kuvanje još pola sata uz povremeno prelivanje, sve dok pile ne omekša.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.