Paprike punjene gljivama

by | 14 Aprila, 2017

Foto: Stockfood

Sastojci:

4 (raznobojne) paprike babure
1 glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
2 tikvice
400 g šampinjona
1 kašika sjeckanog peršuna
400 ml supe od povrća
2 kašike maslinovog ulja
1 zelena salata
½ limuna
morska so, biber

Priprema:

1. Paprike babure oprati pa vrhove zajedno s peteljkom pri kraju odsjeći i ostaviti po strani (za preklapanje), a sjemenke odstraniti.
2. Crveni luk očistiti i isjeckati na kockice, bijeli luk ispasirati.
3. Tikvice oguliti i izrendati na krupno rende, a šampinjone isjeći na listiće.
3. Na malo dozvoljenog ulja propržiti crveni i bijeli luk, a zatim, dodati šampinjone i rendanu tikvicu. Povrće dinstati u njegovom soku bez dolivanja vode dok suvišna tečnost koju je pustilo ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati malo soli i peršuna te promiješati.
4. Filom od povrća napuniti očišćene paprike i preklopiti ih odsečenim poklopcima. Vertikalno ih poslagati u manju tepsiju, zaliti supom od povrća i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok papirke ne omekšaju.
5. Posebno očistiti zelenu salatu, preliti je maslinovim uljem, sokom od limuna i začiniti po ukusu.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.