Piletina s mlincima

by | 26 Januara, 2013

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 dl pileće supe
  • 300 g milerama
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 200 g gotovih mlinaca
  • 150 g kačkavalja
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, kari

Način pripreme:

1. Pileće bijelo meso isjeći na šnicle i istanjiti tučkom.
2. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju.
3. Posebno sjediniti pileću supu, mileram, neutralnu pavlaku, kari i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti pržene šnicle.
5. Preliti ih polovinom smjese od pavlake i prekriti mlincima. Zatim sipati preostali preliv i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.