Piletina s mlincima

by | 27 Marta, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Potrebno je:
500 g gotovih mlinaca
700 g pilećeg bijelog mesa
5 dl neutralne pavlake
2 dl kisele pavlake
3 žumanjka
1 l pileće supe od kocke
200 g kačkavalja
1 dl ulja
mješavina začina

Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja da porumene.
2. Mlince kratko blanširati u ključaloj pilećoj supi od kocke, a potom ih izvaditi i ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Posebno umutiti žumanjke, neutralnu i kiselu pavlaku pa dodati malo mješavine začina po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti sloj obarenih mlinaca. Preliti sa malo fila od pavlake i poslagati red pilećih šnicli. Zatim opet preliti sa malo fila od pavlake, staviti red mlinaca, red šnicli i na kraju pavlaku i mlince.
5. Pripremljeno jelo posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.