Piletina sa limunom i bijelim lukom by 24Kitchen

by | 3 Februara, 2013

Sastojci:

  • 2 mala pileta
  • 2 limuna
  • 12 čenova bijelog luka
  • 1 veza svježe majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • morska so

Način pripreme:

1. Uzmite dva mala pileta i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
2. Isjecite limun na četvrtine. Izdvojte čenove bijelog luka, ali ih nemojte ljuštiti.
3. U svako pile stavite po tri čena bijelog luka, dvije kriške limuna i pola veze majčine dušice. Kuharskim koncem vežite batake svakog pileta jedan za drugi, sa gornje i sa donje strane.
4. Razbacajte ostatak čenova bijelog luka i kriški limuna oko piletine po plehu. Ugurajte ispod njih cijele strukove majčine dušice. Premažite pile maslinovim uljem i posolite morskom solju. Pecite piletinu u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 30 – 35 minuta.
5. Servirajte pečeno pile sa zelenom salatom sa dresingom od majoneza, pavlake i luka.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.