Piletina sa rižom i brokulom

by | 14 Novembra, 2018

Donosimo vam recept za zdrav i ukusan obrok, idealan za ručak bogat proteinima. 

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa, isjeckanih na sitne komadiće
  • 1/2 crvenog luka
  • 2 sitno sjeckana čehna bijelog luka
  • 1dl maslinovog ulja
  • Prstohvat soli i bibera
  • Šoljica riže
  • 2 brokule
  • 2 čaše vode
  • 150 g rendanog sira

Priprema: U velikom tiganju zagrijte maslinovo ulje i dinstajte crveni luk. Piletinu začinite biberom i solju, pa je dodajte u tiganj, kada luk omekša. Kada piletina porumeni, dodajte malo bijelog luka i dinstajte još 2 minuta. Pomjerite piletinu uz obod tiganja, a u sredinu dodajte još malo ulja. Zagrijanom ulju dodajte malo riže i kratko je propržite. Zatim dolijte 2 čaše vode, pomiješajte sve sastojke iz tiganja i kuhajte tako 10-ak minuta. Dodajte isjeckanu brokulu i kuhajte još 10 minuta uz povremeno miješanje. Kada brokule i riža omekšaju, pomjerite tiganj sa ringle. Narendajte sir na vruće jelo i pustite da se otopi, pa zatim toplo poslužite.

Prijatno.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.