Pita od crvenih paprika

by | 4 Septembra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 800 g fileta pečenih paprika
– 6 tankih kora za pitu
– 3 jajeta
– 250 g švapskog sira
– 100 g kačkavalja
– 2 dl pavlake
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašika brašna
– 150 g praške šunke
– 0,5 dl mlijeka
– 0,5 dl ulja
– mješavina začina, biber

Priprema:

1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, prašku šunku isjeći na kockice. Polovinu tankih kora za pitu ostaviti u komadu, a ostatak isjeći na trake.
2. Bjelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg. Dodati prašku šunku, kačkavalj, švapski sir i polako promiješati.
3. Posebno umutiti žumanca, pavlaku, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Dodati začine po ukusu i izmiješati.
4. Tanke kore za pitu, koje su ostavljene u komadu, nauljiti i naslagati jednu na drugu. Njima obložiti dno i bočne stranice odgovarajuće tepsije. Prekriti polovinom fileta paprika i premazati filom od bjelanaca. Nanijeti preostale filete paprika, premazati filom od žumanaca i posuti isječenim korama za pitu.
5. Gornji sloj kora blagu utisnuti u fil od žumanaca. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.