Pizza bez brašna (i od samo 300 kalorija)

by | 21 Septembra, 2016
Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Potrebni sastojci:
800 grama izrendanog karfiona
jedno jaje
100 g izrendane mocarele
1 kugla mocarele
paradajz sos / kečap

Priprema:
Izrendajte karfiol, skuhajte ga u mikrovalnoj ili na pari tokom 3 minuta, pa ga prebacite u posudu.
Dodajte jaje, izrendani mocarela sir i malo soli i sve dobro promiješajte.
Pleh obložite pek papirom, a zatim na njega dobijenu smjesu oblikujte u tijesto za pizzu.
Stavite tijesto da se peče u zagrijanoj rerni na 200 stepeni od 30 do 40 minuta. Tijesto treba da dobije zlatnosmeđu boju.
Kada je gotovo, izvadite tijesto i premažite ga paradajz sosom ili kečapom. Preko dodajte mocarelu isječenu na listove (ili drugi sir po želji). Dodajte začine po želji, a potom vratite pizzu u rernu i pecite dodatnih 15 minuta na 220 stepeni.

Savjet plus: Ako strogo ne vodite računa o liniji, ovu ukusnu pizzu možete obogatiti i slaninom, šunkom, tunjevinom ili piletinom, ali i drugim sastojcima po želji!

IZVOR: LEPOTA&ZDRAVLJE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.