Pohovane dagnje

by | 5 Augusta, 2014

Clipboard042

Sastojci:

  • 400 g očišćenih dagnji
  • 2,5 dl mlijeka
  • 2 jajeta
  • 150 g prezle
  • korica od jednog limuna
  • 4 dl ulja
  • so

Za preliv:

  • 2 dl neutralne pavlake
  • 3 trougla topljenog sira
  • 50 g kačkavalja

Priprema:
1. Dagnje obariti u slanoj vodi, a potom ih ocijediti od suvišne tečnosti.
2. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. U pripremljen bešamel dodati rendanu koru limuna, malo soli po ukusu i promiješati.
4. Obarene dagnje umočiti u bešamel, zatim ih uvaljati u umućena jaja i na kraju u prezle. Spuštati jednu po jednu u vrelo ulje kako se ne bi slijepile i pržiti dok ne porumene.
5. Pržene dagnje preliti pripremljenim umakom.
Preliv:
1. U neutralnu pavlaku dodati topljeni sir i rendani kačkavalj, te polako zagrijevati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kompaktna masa.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.