Prijedlog za ručak: Crvene ćuftice s kupusom

by | 12 Aprila, 2016
Foto: Instagram / lusya_galkina

Foto: Instagram / lusya_galkina

Sastojci:
Za ćuftice:
– 250 g mljevenog mesa
– 30 g sojinih ljuspica
– 2 čena bijelog luka
– 2 kašičice crvene mljevene paprike
– mljeveni biber
– mješavina suhog biljnog začina
– 1 jaje
Za kupus:
– 1 srednja glavica kupusa
– 2 čena bijelog luka
– 1 veza peršunovog lista
– crvena mljevena paprika
– mljeveni biber
– mješavina suhog biljnog začina
– 7 dl paradajz soka
– ulje

Priprema:
1. Soju potopiti u vrelu vodu, pa je ostaviti da odstoji 15 minuta. Nakon toga isprati i dobro procijediti.
2. U mljeveno meso dodati jaje, soju i isjeckan bijeli luk. Zatim posuti crvenom mljevenom paprikom, te dodati bibera i mješavinu suhog biljnog začina po ukusu. Sve dobro sjediniti.
3. Kupus isjeći na trake široke oko 1 cm, staviti u šerpu, te ostaviti da se dinsta na ulju i malo vode oko 10 minuta.
4. Dodati crvenu mljevenu papriku, biber i mješavinu začina po ukusu, uliti paradajz-sok i kuhati dok kupus ne omekša.
5. Za to vrijeme od mljevenog mesa oblikovati kuglice, pa ih pred kraj kuhanja kupusa spustiti u šerpu. Kuhati ih oko 10 minuta, a potom provjeriti da li su kuhane u sredini.
6. Na kraju dodati sitno isjeckan bijeli luk i peršun i lagano promiješati.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.