Prijedlog za ručak: Ćufte s bundevom u sosu

by | 24 Aprila, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Za ćufte:
– 400 g mljevenog mesa
– 400 g rendane bundeve
– 1 glavica crvenog luka
– 2 čena bijelog luka
– 1 jaje
– 1 kašika kisele pavlake
– 4 kašike prezle
– 1/2 kašičice đumbira u prahu
– 1 kašika peršuna
– so, biber
– 300 g bundeve
– 1 kašika maslinova ulja
– 2 prstohvata suhog ruzmarina
– 1 kašika jabukovog sirćeta
Za sos:
– 250 ml vrhnja za kuhanje
– 250 ml vode
– prstohvat muskatnog oraščića
– so

Priprema:
1. U mljeveno meso dodati rendanu bundevu, sitno isjeckan crveni i bijeli luk i pavlaku.
2. Zatim dodati jaje, prezlu, peršun i đumbir, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Dobro promiješati rukama i ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Nakon toga dlanovima oblikovati ćufte i uvaljati ih u brašno. Poredati ih u pleh podmazan uljem.
4. Isjeći 300 g bundeve na sitne kocke pa preliti maslinovim uljem i jabukovim sirćetom. Posuti ruzmarinom i pobacati između ćufti. Peći 30 minuta na 200°C.
5. U posudi pomiješati vrhnhe za kuhanje, vodu, muskatni oraščić i malo soli. Preliti preko ćufti pa peći još 15 minuta.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.