Punjene paprike

by | 2 Septembra, 2017

Recept Jelene Vidović iz Banjaluke

SASTOJCI:
1,5 kg crvenih paprika
1 kg faširanog mesa
5 glavica crnog luka
5 češnjeva bijelog luka
200 g riže
1 jaje
6 mrkvica
4 krompira
aleva paprika
peršun
mješavina začina
so

PRIPREMA:
1. Paprike oprati, odstraniti im drške, pažljivo ih očistiti od sjemenki i odložiti u
odgovarajuću posudu da se iscijede i osuše.
2. Crveni i bijeli luk isjeckati što sitnije, te staviti u prethodno zagrijano ulje i
prodinstati. Dodati meso te sve skupa dinstati uz stalno miješanje kako se meso ne bi
zgrudvalo.
3. Rižu obariti.
4. Napraviti smjesu za punjenje paprika tako što je potrebno dobro izmiješati, i to
rukama, izdinstano meso sa lukom, obarenu rižu, malo peršuna, 1 jaje, malo aleve
paprike, soli i mješavine začina.
5. Pripremljenom smjesom napuniti paprike i poredati ih u podmazanu tepsiju.
6. Mrkvice i krompir oguliti i oprati pa krompir uzdužno isjeći na kriške.
7. Praznine između paprika popuniti kriškama krompira i mrkvicama, posoliti i staviti
u prethodno zagrijanu rernu te peći oko 1 h na 200-250 °C. Služiti toplo.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju“Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

Izvor: Pošaljirecept.bh

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.