Punjene zapečene palačinke sa sezonskim povrćem

by | 6 Juna, 2019

Sastojci:

5 palačinki
1 crvena paprika
1 luk
1 patlidžan
1 tikvica
1 čen bijelog luka
400 g pelata
1 kašičica majčine dušice
1 kaičica sjeckanog bosiljka
mozzarella
maslinovo ulje
so, biber

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dinstajte nasjeckani luk. Dodajte povrće nasječeno na kockice, zgnječeni bijeli luk i dinstajte još pet minuta. Posolite i dodajte biber, dodajte pelat. Na kraju ubacite svježu majčinu dušicu i bosiljak.

Zagrijte rernu na 200°C. Palačinke filujte, dodajte mozzarellu i preklopite ih. Složite palačinke u vatrostalnu posudu i pecite desetak minuta. Nakon pečenja, palačinke možete preliti sosom od grčkog jogurta, začinskog bilja i bijelog luka.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.