Punjeni bataci

by | 28 Februara, 2013

Sastojci:

  • 4 karabataka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 zelene paprike
  • 1 manja tikvica
  • 3 kašike prezli
  • 1 jaje, ulje
  • 1 kašika parmezana
  • 1 kašika senfa
  • mješavina začina

Za umak:

  • 2,5 dl soka od paradajza
  • 2,5 dl pileće supe
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika gustina
  • mješavina začina

Priprema:

1. Crni luk, crvenu i zelenu papriku isjeći na kockice, a tikvice izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati crvenu i zelenu papriku te i njih kratko propržiti. Na kraju dodati tikvice i dinstati ih dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Dinstano povrće skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Potom u njega dodati jaje, parmezan, prezle i začine po ukusu te promiješati.
4. Batake odvojiti od karabataka. Pažljivo zadići kožuru sa bataka i karabataka te prostor između mesa i kožure napuniti pripremljenim filom od povrća.
5. Punjene batake začiniti po ukusu i premazati senfom.
6. Posebno pripremiti umak:sjediniti sok od paradajza, pileću supu, ulje, gustin i začine po ukusu.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati umak. Poslagati punjene batake i karabatake pa peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a suvišna tečnost napola ne uvri.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.