Ražnjići s pestom od rukole

by | 26 Oktobra, 2013

raznjici1

Sastojci:

  • 600 g fileta soma
  • 100 g rukole
  • 30 g parmezana
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 800 g krompira
  • 1 limun, biber
  • 3 kašike jabukovog sirćeta
  • mješavina začina, so

Priprema:

1. Filete soma dobro ocijediti od tečnosti, a zatim ih isjeći na pravougaonike dimenzije 3×2 cm.
2. Posebno sjediniti 30 g rukole, parmezan, bijeli luk, 1 dl maslinovog ulja i začine po ukusu pa izmiksati u blenderu.
3. Polovinom dobijenog pesta preliti komade soma i promiješati. Potom ih nanizati na štapiće za ražnjiće.
4. Ražnjiće od ribe pržiti na vrelom ulju sa obje strane dok ne porumene. Ostaviti ih da se prohlade, a zatim preliti sokom od limuna.
5. Posebno pripremiti salatu. Krompir oguliti i obariti u slanoj vodi pa ga procijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Sjediniti krompir sa rukolom, preostalim prelivom i maslinovim uljem, jabukovim sirćetom, biberom i začinima po ukusu te polako promiješati. Salatu poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.