Rizi-bizi sa ćuftetama

by | 28 Septembra, 2017

Foto: Pošalji recept

SASTOJCI:
Za rizi-bizi:
300 g riže
200 g graška
2 glavice crnog luka
3 mrkve
100 g maslaca
so
biber
peršun
mješavina začina
temeljac od povrća
Za ćuftete:
500 g faširanog mesa
2 kriške hljeba
2 glavice crnog luka
2 jaja
2 češnja bijelog luka
peršun
so
biber
mješavina začina
ulje

PRIPREMA:
1. Za rizi-bizi na maslacu ispržiti luk i mrkvu, dodati rižu, propržiti, pa dodati grašak i začine. Uliti temeljac i na laganoj vatri kuhati dok riža ne upije tečnost.
2. Za ćuftete potopiti hljeb u hladnu vodu. Luk sitno isjeckati te ga pomiješati sa izgnječenim hljebom, faširanim mesom, peršunom i začinima i oblikovati loptice.
3. Svaku lopticu uvaljati u brašno i pržiti ih 10-15 minuta na vrelom ulju.

(Recept Cvije Mihajlović iz Tuzle)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.