Rižoto sa piletinom i kobasicama

by | 9 Marta, 2013

Sastojci:

  • 350 g pilećeg bijelog mesa
  • 150 g dimljenih suhih kobasica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 praziluka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g pelata paradajza
  • 170 g integralne riže
  • ulje
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Pileće bijelo meso isjeći na tanke štapiće, kobasice na kolutove, a crni luk i praziluk na kockice.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od peteljki i sjemena te isjeći na krupnije kocke.
3. Integralnu rižu obariti pa je ocijediti od suvišne tečnosti.
4. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti crni luk i praziluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko propržiti da promijeni boju.
6. Zatim dodati pelat paradajza, dimljene kobasice i začine po ukusu. Dinstati na umjerenoj temperaturi uz dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju.
7. Pred kraj dinstanja dodati integralnu rižu i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.