Rolnice u sosu od gorgonzole

by | 1 Septembra, 2015

Ovo je prava poslastica za sve ljubitelje sira, posebno gorgonzole!
Glavno jelo nije komplikovano za pripremu, zato zasučite rukave, nećete zažaliti! Predstavljamo vam recept za rolnice u sosu od gorgonzole

ThinkstockPhotos-478736162

Sastojci:
– 2 srednja pileća filea
– 8 listova suvog vrata
– 200 g gorgonzola sira
– 200 g tankih listova slanine
– 1 dl bijelog vina
– 2 dl pavlake za kuhanje
– 2 dl juneće supe
– 1 kašika sjeckanog peršuna
– mješavina začina, ulje

Priprema
1. Pileći filee očistiti, a zatim oba filea presjeći napola da bi se dobile ukupno četiri polovine.
2. Potom svaku polovinu filea poprečno zarezati i otvoriti kao ”knjigu”. Preko najlon kese istanjiti tučkom za meso kako bi se dobile veće šnicle.
3. Polovinu gorgonzole isjeći na 8 štapića.
4. Svaku istanjenu šniclu prekriti sa dva lista suhog vrata i staviti dva štapića gorgonzole. Bočne stranice šnicle saviti 1 cm ka sredini pa urolovati.
5. Punjene rolnice obložiti listovima slanine tako da se na krajevima preklapaju. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumene.
6. Posebno umutiti bijelo vino, pavlaku za kuhanje, juneću supu, peršun i začine po ukusu. Preliti preko prženih rolnica i dinstati na umjerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.