Rundervink – pikantna mesna rolnica

by | 8 Maja, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

500 g mljevenog junećeg mesa
100 g mljevenog dimljenog mesa (pečenica, pršut, šunka)
1 kašika aleve paprike
½ kašike aleve (ljute) paprike
1 kašika sjeckanog bijelog luka
3 kašike paradajz pirea
vorchester, so
puter

Priprema:

1. Mljeveno meso pomiješati sa začinima, toliko da se stvori ujednačena homogena smjesa.
2. Pripremljenu količinu podijeliti na četiri jednaka dijela i oblikovati kao krokete.
3. Peći na dobro ugrijanom neprijanjajućoj tavi ili roštilj ploči, uz trunčicu putera.
4. Meso peći na umjerenoj temperaturi bez naglih promjena, kako bi se dobro i jednako ispeklo sa svih strana. Poslužiti iz prilog od krompira ili salatu po želji.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.