Skuša na žaru

by | 1 Maja, 2013

Sastojci:

  • 4 veće skuše
  • 4 češnja bijelog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 limun
  • 1/2 kašikice sjeckanog ruzmarina
  • 3 dl maslinovog ulja
  • 2 dl bijelog vina
  • mješavina začina, biber

Način pripreme:

1. Skuše očistiti i odsjeći im glave. Zatim ih isfiletirati (uzdužno presjeći napola i izvaditi središnji dio kičme).
2. Bijeli luk isjeći na kolutove, a peršun što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od limuna, maslinovo ulje, bijelo vino, peršun, ruzmarin, bijeli luk i začine po ukusu.
4. U pripremljenu marinadu potopiti filete skuše i ostaviti ih da odstoje u frižideru najmanje 120 min.
5. Potom filete ocijediti od marinade i nanizati ih na štapiće za ražnjiće.
6. Prethodno pripremiti roštilj pa kada ostane samo žar poslagati filete skuše i pržiti ih dok ne porumene sa obje strane.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.