Suši s jajima

by | 29 Oktobra, 2014

Clipboard0512

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 1 pečena paprika
  • 4 kisela krastavca
  • 600 g bijelog pirinča
  • 2 kašičice soli
  • 3 kašičice šećera
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 pakovanje nori algi

Priprema:
1. Jaja umutiti i na malo ulja ispeći u obliku palačinke. Zatim ostaviti da se ohladi i isjeći na štapiće.
2. Pečenu papriku i kisele krastavce isjeckati na štapiće.
3. U manju šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa.
4. Zatim dodati pirinač, skloniti s ringle, poklopiti i ostaviti da nabubri.
5. Posebno sjediniti so, šećer i jabukovo sirće.
6. Kada pirinač omekša, procijediti ga, preliti pripremljenom mješavinom i promiješati.
7. List nori alge presjeći uzdužno napola. Preko alge nanijeti sloj pirinča, posuti pečenom paprikom i kiselim krastavcima. Duž jedne strane poslagati račiće, a potom pomoću rogoza pažljivo urolovati. Oblikovanu rolnicu isjeći na manje komade širine 2,5 cm. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još četiri rolnice.

SAVJET PLUS:

Oblikovane rolnice možete odmah poslije pripreme isjeći.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.