Svinjski vrat sa sirom

by | 16 Augusta, 2013

Svinjski-Vrat-sa-Sirom

Sastojci:

  • 8 šnicli od svinjskog vrata bez kostiju
  • 4 dl pavlake
  • 100 g paradajz pirea
  • 250 g dimljenog sira
  • 500 g krompira
  • 2 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Šnicle izlupati tučkom za meso, začiniti ih po ukusu pa pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
2. Pržene šnicle poslagati u podmazanu tepsiju, premazati ih pireom od paradajza, nanijeti sloj pavlake, te posuti rendanim dimljenim sirom. Ovako pripremljene šnicle staviti u zagrijanu pećnicu da se zapeku.
3. Krompir oguliti, isjeći na štapiće pa propržiti na vrelom ulju, te služiti uz zapečene šnicle.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.