Tart sa sirom i pršutom

by | 30 Januara, 2017

ThinkstockPhotos-636742424Sastojci:

Tijesto
200 g brašna
¼ kašičice soli
100 g putera
60 g kisele pavlake
Fil
½ struka prase
250 g kačkavalja
80 g pršuta
3 jajeta
150 ml neutralne pavlake
so, biber

Priprema:

Tijesto
1. Pomiješati brašno, so, omekšali puter isečen na listiće i kiselu pavlaku. Tijesto umijesiti da bude pogodno za oblikovanje i rad, pa zaviti u najlon foliju i ostaviti u frižideru 30 minuta da se ohladi.
2. Tijesto izvaditi iz frižidera, staviti na papir za pečenje i rastanjiti na debljinu oko 1 cm, oblika kalupa u kome će se peći. Tijesto prenijeti u kalup (prevrnuti i ukloniti papir za pečenje) i dobro utisnuti uz ivice, pa vratiti u frižider 15-ak minuta.
Fil
1. Prasu isjeći što sitnije i propržiti na umjerenoj temperaturi, koliko da svene i da ne promijeni boju. Začiniti i ostaviti da se prohladi.
2. Pršut isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno.
3. Umutiti jaja, dodati pavlaku i malo soli pa sjediniti.
Finalni postupak
1. Izvaditi tijesto iz kalupa, izbockati viljuškom i staviti da se peče desetak minuta na 200ºC u prethodno ugrijanoj rerni.
2. Kada tijesto počne da poprima rumenu boju izvaditi ga iz rerne pa po dnu nanijeti sloj sira.
2. Zatim, poredati prasu i pršut.
3. I sve zaliti umućenim jajima i pavlakom. Posuti rendanim kačkavaljem, blago pomiješati sa smjesom i nastaviti pečenje još oko 30 minuta.
4. Pečeni tart izvaditi iz rerne i sačekati da se prohladi pa poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.