Teletina sa graškom i njokama

by | 10 Marta, 2013

Sastojci:

  • 800 g telećeg mesa od buta
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 mrkva
  • 400 g njoka
  • 200 g graška
  • 1/2 kašikice mljevene paprike
  • 50 g celera
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 dl bijelog vina
  • mješavina začina, ulje
  • malo mirođije

Priprema:

1. Crni luk, mrkvu i celer očistiti i isjeći na kockice.
2. Teletinu isjeći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati celer i mrkvu te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati teletinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
5. Zatim dodati grašak, mljevenu papriku, mirođiju, paradajz pire i bijelo vino pa nastaviti sa kuhanjem.
6. Pred kraj dodati obarene njoke, začiniti po ukusu i promiješati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.