Tjestenina kapreze

by | 29 Jula, 2014

Clipboard0314

Sastojci:

  • 400 g tjestenine u obliku pužića
  • 200 g mesnate slanine
  • 250 g čeri paradajza
  • 5 dl pavlake za kuhanje
  • 1 jaje
  • bosiljak
  • 200 g mocarele
  • 40 g parmezana
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocijediti od suvišne tečnosti.
2. Mesnatu slaninu isjeći na štapiće, čeri paradajz na četvrtine.
3. Mocarelu izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti mesnatu slaninu, dodati čeri paradajz i sve zajedno pržiti na umjerenoj temperaturi dok paradajz ne omekša. Dodati pavlaku za kuhanje i zagrijevati do tačke ključanja.
5. Nakon toga skloniti s ringle, dodati tjesteninu, jaje, mocarelu, parmezan i bosiljak po ukusu. Polako promiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti pripremljenu tjesteninu. Staviti u zagrijanu rernu na 180ºC da se zapeče.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.