Tjestenina s ukusnim umakom

by | 16 Augusta, 2014

Clipboard082

Sastojci:

  • 400 g tjestenine u obliku pužića
  • 4 dl neutralne pavlake
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 30 g putera
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 100 g buđavog sira
  • mješavina začina, biber

Priprema:
1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, procijediti je i poprskarti sa malo ulja kako se ne bi lijepila.
2. Pileće bijelo meso i crvenu papriku isjeći na kockice, crni luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati piletinu i papriku te kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša.
4. Dodati kukuruz šećerac, neutralnu pavlaku i kuhati na umjerenoj temperaturi 5 min.
5. Pred kraj kuhanja dodati buđavi sir, začiniti po ukusu i kuhati dok se sir ne otopi.
6. Obarenu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.