Tortilje s piletinom

by | 23 Februara, 2015

tortilje-s-piletinom

Potrebno je:
1 kg brašna, 1 kesica suhog kvasca, 170 g margarina, kašika soli, kašika šećera, 1 kesica vanil-šećera

Za nadjev:
170 g piletine, 100 g ajzberg salate, 70 g sosa od četiri vrste sira (gorgonzola, parmezan, dimljeni kačkavalj, neki domaći sir).

Priprema:
Suhi kvasac rastopite u 3 dl mlakog mlijeka, u koji ste prethodno stavili kašičicu šećera. Brašno prosijte, pa u njega dodajte mlijeko, kašiku soli, 3 dl mlake vode i otopljen margarin, pa mijesite dok se ne dobije glatko tijesto (dvadesetak minuta). Ostavite tijesto da odstoji pola sata, pa ga podijelite na 20 loptica. Oblikujte ih prema veličini tiganja i pecite na umjerenoj temperaturi, dok ne porumene. Zatim propržite sitno sjeckanu piletinu. Istopite sve četiri vrste sira zajedno, pa tim sosom premažite zagrijane tortilje. Stavite piletinu i malo salate na tortilju, pa je urolajte.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Kafana XTako je suđenoX, www.kafanatakojesudjeno.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.