Za današnji ručak: Punjeni karfiol

by | 3 Juna, 2018

Sastojci:

1 karfiol
400 g mljevene junetine
1 dl mlijeka
1 dl pavlake
1 kriška hljeba
2 paradajza
1 zelena paprika
1 glavica crvenog luka
3 čena bijelog luka
1/2 veze peršuna
3 jajeta
2 kašike soja sosa
2 kašike parmezana
2 dl juneće supe
2 kašike ulja
mješavina začina, biber

Priprema:

1. Spoljne listove karfiola odstraniti pa cijelu glavicu blanširati u slanoj vodi oko 10 minuta. Blanširani karfiol ocijediti, te izdubiti korijen, pri tom voditi računa da se glavica ne raspadne.
2. Paradajz, papriku i crveni luk isjeći na kockice, bijeli luk i peršun sitno isjeckati. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljeveno meso, paradajz, papriku, bijeli i crveni luk, peršun i jaje, pa sve dobro izmiješati. Hljeb natopiti u mlijeku, iscijediti, te dodati prethodno pripremljenoj masi i začiniti po ukusu.
3. Pripremljenom masom puniti unutrašnjost karfiola. Vatrostalnu posudu nauljiti, te položiti punjeni karfiol, zaliti ga supom i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta.
4. Posebno umutiti ostatak jaja sa pavlakom, parmezanom i malo mlijeka, pa preliti karfiol pred kraj pečenja i ostaviti da se zapeče.

Izvor: Pošalji recept Foto: Dobra Hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.