Zapečeni grah i kobasice u pivu

by | 5 Marta, 2019

Sastojci:

Za zapečeni grah:
500 g smeđeg ili crvenog graha iz konzerve
1 veći luk
1 crvena paprika
1 zelena paprika
2 kašičice mrvljenog chilija
1 kašičica mrvljenih jalapeno papričica
1 kašičica crvene začinske paprike (slatka ili ljuta kako želite)
1 kašičica meksičkog začina za Tacos
1 kašika koncentrata paradajza
200 ml vode
3 kašike kiselog vrhnja
3 šnite starog hljeba
100 g maslaca
bijeli luk
sol, biber
Za kobasice u pivu:
3 para prodimljenih kobasica za pečenje
200 ml piva (svjetlo ili tamno)

Priprema:

Za zapečeni grah pripremite najprije veću tavu. U tavi popržite sitno nasjeckani luk, dodajte chili i ljute papričice i pustite da se kratko zapeče. Tada dodajte ocijeđeni grah, promiješajte, dolijte čašu vode i paradajz, posolite, dodajte biber, meksičku mješavinu začina i kratko dinstajte. Tada sve zajedno prebacite u glinenu posudu (ili vatrostalnu), preko svega rasporedite male hrpice kisele pavlake i kockice kruha. Preko kockica hljeba stavite malo maslaca i začinskog bilja te sve skupa stavite u rernu na 200C da se zapeče 20-tak minuta. Gotovo je kada hljeb postane smećkast i hrskav.

Za kobasice u pivu, prvo ispržite kobasice sa svih strana pa na njih izlijte pivo. Malo ih okrenite kako bi se sa svih strana “valjale” u pivu i na laganoj vatri pustite da sva tekućina ispari.
Kobasice poslužite uz zapečeni grah!

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.