Categories Fitness

Plank – idealna vježba za stomak, ali i cijelo tijelo

Nema više odlaganja, kada je fizički izgled u pitanju, vrijeme je da aktivan trening postane dio naše dnevne rutine! Vrijeme je da pored dobrog izgleda poradimo i na navikama koje će poboljšati kvalitet našeg zdravlja.

Kada je fizički izgled u pitanju, većina žena reći će vam da je stomak najkritičnije područje, u koje se mora uložiti najviše truda, kako bi se prvi rezultati napokon pojavili. Jednostavno, sjedelački način života i nekvalitetna ishrana, najviše posljedica ostavljaju na ovaj dio tijela, koji zahtijeva veliki trud, kako bi izgledao onako kako mi želimo.

Kada želimo da uložimo trud u perfektan izgled našeg stomaka, obično su trbušnjaci prva vježba, za koju se odlučimo, ali trebalo bi da znate da su oni veoma učinkoviti samo onda kada se rade potpuno ispravno, a uz to, od svih vježbi, koje će istopiti salo u predjelu stomaka, trbušnjacima će trebati najviše vremena. Ako želite idealnu vježbu, koja će oblikovati vaše stomačne mišiće i sagorjeti masne naslage u predjelu struka, odaberite plank, koji ćete raditi u udobnosti svog doma, a posebno je preporučljiv, jer uključuje i mišiće cijelog tijela, a ne samo stomaka.

Kako da odradite idealan plank trening, pogledajte OVDJE!

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto:@breebranks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *