Categories Ishrana i dijete

Želite da smršate? 15 savjeta nutricioniste koji mogu da vam pomognu!

Foto: Guliver/Getty Images

#11. Jedite iz manjih tanjira

Stručnjaci kažu da nas veći tanjiri jednostavno “vuku” da na njih stavimo više hrane, i naravno, da sve to pojedemo. Nutricionista preporučuje manje da hranu servirate na manje tanjire jer ćete tako manje pojesti.

#12. Jaja za doručak

Istraživanja su pokazala da su jaja najbolji izbor za doručak jer naprave idealnu “bazu” u želucu, pa kasnije tokom dana nemamo želju da grickamo nešto. Ako ne volite jaja, jedite druge namirnice bogate proteinima za doručak: tunjevinu, jogurt u koji ćete dodati sjemenke i orahe, na primjer.

#13. Ne plašite se masti

Masti ne moraju da doprinose gojenju, ako ih jedete umjereno. Unosite male količine zdravih masti, poput onih koje se nalaze u ribi, sjemenkama, avokadu…

#14. Nemojte da postanete rob skala

Izmijerite svoju kilažu recimo jednom sedmično ili postavite sebi cilj da se opet uvučete u omiljeni par farmerki ili haljinu. Ne dajte da vas obeshrabri ako za to treba više vremena nego što ste mislili, ili da vas to natjera da se vratite starim navikama – gledajte samo naprijed!

#15. Izbalansirana ishrana

Vaša ishrana mora da se sastoji od različitih namirnica. Dakle, jedite i ribu, sjemenke, orase, unosite proteine, dosta povrća i žitarica, savjetuje nutricionista.

IZVOR: LIFE CONTENT

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *