Kombinovani ražnjići

by | 5 Marta, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 8 tanjih krmenadli
  • 16 listova mesnate slanine
  • 50 g paradajz pirea
  • 3 čena češnjaka
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • mješavina začina
  • 600 g krompira
  • biber, ulje, so

Priprema:

1. Pileće bijelo meso isjeći na 16 traka širine 2 cm, a potom ih istanjiti tučkom za meso.
2. Svinjske krmenadle odvojiti od kostiju i preko najlon kese tanko istanjiti tučkom za meso. Zatim ih uzdužno presjeći napola.
3. Posebno sjediniti paradajz pire, pasirani češnjak, peršun i začine po ukusu.
4. Uzeti jednu traku piletine te je premazati smjesom od paradajz pirea, preklopiti listom slanine, pa staviti komad krmenadle. Pažljivo urolovati i nabosti na štapić za ražnjić. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još 15 ražnjića.
5. Ražnjiće peći poklopljene da bi se potparili i povremeno ih okretati dok sa svih strana ne porumene.
6. Krompir oguliti i isjeći na štapiće, a potom propržiti na vrelom ulju da porumeni.
7. Prženi krompir poslužiti uz ražnjiće.

Izvor: Dobra hrana