Frizura 60-ih ove godine doživljava veliki comeback

by | 15 Oktobra, 2017

Najelegantnija frizura šezdesetih i sedamdesetih godina, doživjela je svoj veliki “comeback”!

Foto: Instagram/georgiamayjagger

Ovaj trend je prva popularizovala Brigitte Bardot, čije su se šiške razdvajale na sredini  i spuštale do jagodica. Bezbroj poznatih ličnosti su ih nastavile nositi i nakon sedamdesetih. Jedna od najvećih zagovornika ove frizure je, naravno, Alexa Chung, po ugledu na Jane Birkin koju često navodi kao svoju muzu. Pa zašto se izgled vratio ove godine? Lako održavanje može biti odgovor, kao i balajaž, tehnika sjenčenja kose. Ovako “nemarno” stilizovana kosa daje vam mogućnost da je nosite na svoj način i ispoljite svoj stil. Takođe, značajno olakšava to što se šiške sklanjaju  od centra na stranu ili samo na stranu, pa ne morate voditi računa o njihovoj dužini.

Uvijek možete da odnesete fotografiju Bardot i Chung kod frizera, i da zahtijevate da postigne što više slojeva i pramenova koji uokviruju lice.  Ova frizura odlično pristaje i kraćoj i dužoj kosi, bez obzira da li šiške razdvajate na sredini ili ih spuštate na jednu stranu.

Za stilizovanu frizuru, sa ovim načinom šišanja kod kuće vam neće biti potrebno puno truda. Samo osušite kosu i razduvajte šiške bilo na sredini, bilo na stranu. Ukoliko vam je kosa neukrotiva, prilikom sušenja koristite četku za feniranje, kako biste šiške usmjerili u pravcu u kojem želite.

Upravo smo vam otkrili kako do najpopularnije frizure sa Pinteresta. Klasika,  šik, sa dodirom rock'n'rolla, stepenasti  i raščupani krajevi – uz to ste definitivno trendi ove jeseni!

 

Foto: Instagram/sukiwaterhouse/A.G.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.