Izbacite stres iz svoga doma

by | 8 Januara, 2013

Da bi vaš dom bio mjesto zadovoljstva i spokoja, potrebno je urediti i sam prostor tako da doprinosi harmoniji. Slijedećih nekoliko savjeta pomoći će vam da se riješite stresa nagomilanog u svom domu.

Napravite više mjesta

Prenatrpan prostor nas „guši“. Promijenite raspored namešjtaja i riješite se nepotrebnih stvari. Sve ono što već godinama čuvate zato što će možda „nekad zatrebati“ bez potrebe zauzima vaš prostor. Riješite se svega što uopće ne koristite, naročito ako su u pitanju predmeti za koje vas vežu neka ružna sjećanja.

Neka vas budi sunce

Potrudite se da u vašem domu bude što više prirodnog svijetla. Naročito je važna spavaća soba. Ako se budite u zamračenoj prostoriji, zvuk alarma za buđenje je šok za vaš organizam. Zato, pustite sunce u sobu i neka vas ono prirodno razbudi.

Isključite elektronske uređaje

Isključite sve uređaje koje ne koristite i svijetla u prostorijama u kojima trenutačno ne boravite. Kako biste sebi obezbedili zdrav san, oslobođen stresa, iznesite televizor i kompjutor iz spavaće sobe.

Pospremajte za sobom

Garderoba bačena na stolicu ili dječje igračke razbacane po cijeloj kući doprinose stanju stresa u vašem domu. Osjećaćete se mnogo bolje ako vam na kraju svakog dana sudovi budu oprani, a smeće izneseno.

Oživite prostor

Okrečite zidove veselim bojama i nabavite kućne biljke. Napravite atmosferu koja vam pomaže da se opustite i zaboravite na svakodnevne brige.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.