Kako da odaberete pravi parfem?

by | 7 Januara, 2013

„Žena koja ne nosi parfem nema budućnost“, govorila je Coco Chanel. Ukoliko još uvijek niste izabrali svoju mirisnu notu vrijeme je da to učinite, a evo i kako.

1. Prije nego što počnete sa testiranjem parfema, istražite kakve mirisne note dominiraju u vašem domu. To vam može pomoći da odlučite koji vam mirisi prijaju, a koji ne.

2. Izbjegavajte da mirišete svaki parfem, jer će vam se mirisi izmiješati. Ukoliko se to desi znajte da vam miris kave pomaže da neutrališete sve prethodne mirise i nastavite dalje.

3. Obraćajte pažnju na imena parfema, jer vas ona mogu navesti na osobine mirisne note. Ukoliko vas ime izuzetno privlači, vrlo je moguće da će i miris.

4. Ako parfem predstavlja potpis jedne osobe, onda on oslikava i njen karakter. Glasni i društveni ljudi trebalo bi da biraju citrusne note. Nešto malo suptilnije, kao što su lavanda i vanila, priliči rezervisanijim osobama.

5. Prije nego što mu se obavežete, obavezno prvo isprobajte tester. Ipak, ukoliko je to bila ljubav na prvi pogled nemojte razmišljati, kupite ga i „potpisujte se“ širom grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.