Tips&Tricks: Popravite lošu frizuru za samo nekoliko minuta

by | 28 Oktobra, 2017

Hajde, priznajte koliko ste se puta probudile s lošom frizurom koja vam je pokvarila outfit, a možda i dan? Ali to ne mora biti tako, jer postoji nekoliko jednostavnih trikova pomoću kojih možete popraviti frizuru u samo 5 minuta. i “bad hair” dani će postati prošlost.

Pokvasite sporne pramenove

Ne morate da perete cijelu kosu kako biste ukrotili par pramenova koji vam narušavaju lijep izgled. Jednostavno pokvasite samo njih i brzinski ih osušite fenom, a zatim ispravite četkom. Nema jednostavnijeg od ovog, a posebno će vam dobro doći kod razbarušenih šiški. Njih možete pokvasiti i mokrim češljem kojeg ćete provući kroz šiške.

Šta s kovrdžama?

Ako imate kovrdžavu kosu, poprskajte je vodom po cijeloj dužini i vežite dvije pletenice. Ako vam se ne žuri previše, ostavite da se osuše prirodno, ali sve možete ubrzati i fenom. Ako ćete se odlučiti za opciju sa fenom, onda prvo malo sušite pletenice, a zatim ih raspletite i osušite kosu do kraja.

Pinterest

Uvijač za kosu kao spas

Ako ste se probudili s prelomljenim pramenovima, ne posežite za peglom za kosu jer će vam ta metoda oduzeti previše vremena. Neposlušne pramenove najlakše ćete popraviti uvijačem.

Promijenite razdjeljak

Ako inače kosu nosite više na lijevo, pomjerite razdjeljak na desnu stranu i obrnuto. Ovim jednostavnim potezom nećete samo popraviti lošu frizuru, već ćete i osvježiti svoj izgled.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Autor: N.M.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.