Jednostavni praznični kolačići – brz i ukusan recept koji svi vole
Saznajte kako da napravite najjednostavnije i najukusnije praznične kolačiće s puterom, cimetom i vanilijom. Idealni za sve prilike i spremni za sa...

Bezglutenski cupcakes – mali slatki užitak koji je istovremeno lagan, ukusan i prilagođen svima koji žele izbjeći gluten, a da ne odustanu od bogatog deserta.

Recept za bezglutenski cupcakes

Priprema:
Dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro miješajte 1-2 minute da bi dobili bolju strukturu, te na kraju dodajte ekstrakt vanilije.
Kašikom sipajte tijesto u kalup za mafine dok ne budu puni otprilike 2/3. Dodajte šarene mrvice (opcionalno).
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 165°C otprilike 20-ak minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
Ostavite cupcakes da se ohlade u kalupu 10 minuta. Pospite šećerom u prahu i uživajte.

Berina Kapa