4 znaka koji potvrđuju da će biti dobar muž

by | 11 Februara, 2024

U vezi ste s muškarcem i pitate se da li će biti dobar? Po čemu to možete zaključiti? Koji znaci to potvrđuju? Otkrivamo u nastavku

Ako vas muškarac zaprosi da li vam se smiješi život ispunjen pažnjom, podrškom i ljubavlju ili će brak više ličiti na noćnu moru? Spoljašnji izgled može da vara, ali ako pažljivo pogledate, sljedeći znaci će vam reći da li je muškarac zaista vrijedan vašeg vremena i da li će biti vaš „zauvijek“. A koji su to znaci?

#1 Njegov život je izgrađen na poštovanju

Ovakav muškarac poštuje sebe i one oko sebe. Nije pretjerano fin i ne ugađa ljudima, ali je pun poštovanja. Gleda ljude u oči kada razgovara sa njima i prati obećanja koja daje. On se ne ponaša zrelo i kompetentno samo kada ste vi u blizini, takav je sve vrijeme. A to je znak da će biti dobar muž.

#2 Emocionalno je stabilan

Sljedeći ključni atribut koji treba tražiti kod muškarca sa kojim planirate brak je emocionalna stabilnost. Neki od najvećih umjetnika i genija historije stvorili su stvari koje su promijenile svijet, ali nisu bili sjajni partneri. Biti u stanju da smiri buru u sebi i da se nosi sa emocijama, ključni je znak da će neko biti dobar bračni partner.

#3 Njegove riječi u skladu su sa njegovim postupcima

Ovo je, takođe, jedan od ključnih znakova da će muškarac biti dobar muž. Kada priča o tome šta će da uradi, on to i radi. Kada govori o svojim vrijednostima, on to potkrepljuje svojim stvarnim ponašanjem u stvarnom svijetu. Ima dosta muškaraca koji znaju lijepo da pričaju, puno obećavaju – ali šta je sa djelima? Šta je sa onim što rade kada ih niko ne gleda? Ovo se vezuje za sljedeću tačku.

#4 On zna ko je i stoji iza toga

Vrsta muškarca kakvog želite kao životnog partnera ne koleba se oko toga ko je ili u šta vjeruje. Ima čvrst identitet i dragocjeno životno iskustvo koje ga je učinilo onim što jeste i učvrstilo ono za šta se zalaže na siguran način. To mu daje stabilnost u onome što će ili neće tolerisati i čini boravak s njim ohrabrujućim iskustvom.

8 stvari koje muškarci kod žena smatraju neodoljivim

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty