8 stvari koje muškarci kod žena smatraju neodoljivim

by | 17 Aprila, 2024

Kod biranja partnera izgled je često sporedna stvar. Da, privuče nas ono nešto, ali druga strana nerijetko nas osvoji svojom komunikacijom, viđenjem života i smislom za humor. Šta muškarce privlači kod žena? Otkrivamo u nastavku

Koja je formula privlačnosti i da li ona zapravo postoji? Iako često volimo generalizirati i reći da je frajerima na pameti samo fizički izgled, istina je drugačija. Na temelju vanjštine u prvi mah procjenjujemo potencijalnog partnera, no dugoročno je emocionalna povezanost ipak važnija. Mora postojati klik – određena razina hemije i razumijevanja pa se nerijetko dogodi da izaberemo partnera koji je suprotnost našoj slici savršenog frajera.

#1 Seksepil

Ovaj kvalitet je na prvom mjestu ne zato što, kako kažu u čuvenoj frazi, „muškarci misle samo na onu stvar“. Fizička privlačnost je zaista jedno od primarnih osjećanja koje muškarac doživljava prema ženi. Štaviše, seks je za muškarca podjednako važna potreba koju treba zadovoljiti kao i hrana i san.

Stoga većina muškaraca prije svega obraća pažnju na seksepil. To ne znači da će vas partner procenjivati na osnovu dužine vaše suknje ili dekolteu vaše haljine. Seksepil je simbioza izgleda, stila, ponašanja, magnetizma i karakternih osobina. I ne treba ga brkati sa vulgarnošću – između ovih pojmova postoji jasna granica koju ne treba prelaziti.

#2 Samopouzdanje

Kada žena ima zdravo samopouzdanje, ona ne sumnja u sebe i svoju moć zavođenja, a muškarci obožavaju takve žene. Sa njima mogu da budu opušteni, a to im i te kako znači. Osim toga, pošto su muškarci po prirodi osvajači, privlače ih samouvjerene žene jer će oko njih morati više da se potrude.

#3 Harizma

Harizmatičnu ženu lako je uočiti u gomili među stotinama drugih. Blagi osmijeh joj ne silazi sa lica, oči joj blistaju, a ona uvek hoda ponosno podignutih ramena. Štaviše, takva žena nije uvek spolja privlačna.

Harizmatična djevojka se uvijek ponaša prirodno: njen imidž i ponašanje uvijek odgovaraju njenom pravom ja. Ona se ne pretvara i ne pokušava da bude nešto što nije. Na kraju krajeva, takva devojka zna da postoji muškarac koji će je voljeti onakvu kakva jeste.

#4 Inteligencija

Svaki muškarac će biti zainteresovan da provede vrijeme sa nekim sa kim ima o čemu da razgovara osim o vremenu i TV serijama. Pored mentalne inteligencije, podjednako je važna i emocionalna inteligencija – u kojoj mjeri razumijete druge ljude i kako komunicirate sa njima.

#5 Kombinacija snage i mekoće

Žena iz snova je kao mačka – uglavnom je razigrana i mekana, ali kada je potrebno, može da pusti kandže. Uz ljubaznost i brižnost, muškarci cijene i kada žena brani svoje lične granice. Ženska snaga ne ogleda se samo u tome da može sama da nosi kese iz prodavnice. Njegujte svoju snagu i moć isto kao što negujete svoju ženstvenost. Tako ćete privući emocionalno zdrave i jake muškarce u svoj život.

#6 Smisao za humor

Žena sa smislom za humor često ne samo da privlači muškarce, već može izgraditi i snažan brak. Stvar je u tome što smisao za humor ukazuje na to da žena zna da se zabavlja i da nema kompleksa.

#7 Samodovoljnost

Muškarci cijene kada žena ima omiljenu aktivnost koja joj donosi zadovoljstvo i ispunjava je energijom. A poenta nije čak ni u tome da žena zarađuje dovoljno da muškarac ne bi morao da je „izdržava“. Jednostavno su žene koje znaju da se brinu o sebi privlačne muškarcima.

#8 Iskrenost

Muškarci vole kada im se otvoreno kaže šta osjećate i mislite o njemu i odnosu sa njim. I dok čovjek spolja može izgledati kao stijena, duboko u sebi može biti ranjiva osoba. Zato ne treba da uništavate povjerenje voljene osobe i pokušavate da manipulišete ili prevarite partnera.

Seks nakon 50. godine: Mitovi u koje trebate prestati vjerovati

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty