5 koraka uz koje će vaša kožna torba uvijek biti kao nova

by | 24 Februara, 2023

Klasična kožna torba uvijek je dobra investicija koja će se isplatiti ako torbu pravilno od održavate. Donosimo nekoliko savjeta uz koje će vaša torba uvijek blistati

Kožni proizvodi su dugo bili znak dobrog ukusa i bogatstva. Briga o kožnoj torbi je vrlo jednostavna procedura, jer je glavna stvar razumjeti šta se može, a šta ne može učiniti. U nastavku smo izdvojili 5 koraka koja će vam pomoći da kožna torba uvijek izgleda besprijekorno.

Pravilo #1

Koži  je potreban kisik. Torbe ni u kom slučaju ne treba držati u ormarićima ispod slojeva nekih drugih torbica ili stvari, a posebno ne stavljajte kožne torbe u torbu, jer materijal torbe tu nema šta da „diše“.

Pravilo #2

Vreću u kojoj ćete držati torbu navlažite specijalnim kremama i sprejevima koji mogu da joj daju blistav izgled, kao i da materijal održe mekanim. Konsultanti će vam reći kako najbolje podmazati svoju kožnu torbu. Imajte na umu da za brisanje torbe ne bi trebalo da koristite rastvore sa visokim sadržajem alkohola.

Pravilo #3

Budite oprezni sa suncem. Pokušajte da torbu držite dalje od direktne sunčeve svjetlosti dok je čuvate. Pored toga, svjetlost električne sijalice također može biti štetna za torbu.

Znate li koja je idealna visina potpetica za vas?

Pravilo #4

Briga o kožnoj torbi također uključuje oprez prilikom njenog sušenja – ne ostavljajte je u blizini grijača. Kada brišete prašinu sa torbe, koristite suhu krpu, jer vlaga može biti štetna za kesu. Ako je moguće, zaštitite torbu od vlage, ali to je izuzetno teško jer je teško sakriti od snijega i kiše, a još više spriječiti da se kesa pokvasi.

Pravilo #5

Savjeti za njegu kožne torbe mogu se razlikovati. Ali  je važno samo poštovati veličinu torbe i količinu onoga što stavite u nju. Pokušajte da ne napunite torbu puno stvari, jer zbog toga može izgubiti oblik, ručke torbe mogu se rastegnuti. Kada čuvate torbu, možete je napuniti zgužvanim novinama da bi održala oblik.

 

ljepotaizdravlje.ba

Anton Minin / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.